Leerlingen ontspannen op nieuwe speelplaats

0

konatheneumspeelplaats1.jpg
Dendermonde – De leerlingen van het Koninklijk Atheneum kunnen tijdens de pauzes ontspannen op een gloednieuwe speelplaats. “De doordachte heraanleg van het plein maakt deel uit van de inspanningen van de school om haar leerlingen een gezond en motiverend schoolklimaat aan te bieden”, laat Nick Van kerckhoven, directeur Middenschool Atheneum van het GO!

konatheneumspeelplaats2.jpg
De schooldirectie droomde al enkele jaren van een nieuwe speelplaats. Nadat financieel het licht op groen gezet was, ging architect Tom Vanhee aan de slag om de behoeften van de verschillende schoolgemeenschappen op de campus in een concreet plan om te zetten.


Afgelopen zomer konden na het verkrijgen van de nodige vergunningen de werken worden uitgevoerd.

“Wie langs de leerlingeningang aan de Geldroplaan de school binnenkomt, betreedt onmiddellijk de verhoogde centrale zone met daarin diverse groene eilanden. Deze natuurlijke oases zorgen niet alleen voor variatie, maar spelen ook een ecologische rol. Zo vangen ze heel wat van het overtollige regenwater op, wat met het oog op de toenemende hevige regenbuien een extra pluspunt vormt”, aldus Nick Van kerckhoven.

Het monotone van de vroegere speelplaats werd aangepakt “door gebruik te maken van een patroon van stroken in drie verschillende natuurlijke tinten”.

De speelplaats blijft weliswaar multifunctioneel waardoor elke school van de campus er zijn eigen spel- en ontspanningsmomenten kan organiseren of er zijn pedagogische projecten vormgeven.