Zoek

Nieuw muziekstuk voor Katuit

Dendermonde – Volgende donderdag dansen de reuzen opnieuw in de Ros Beiaardstad. Dit jaar is het de vijfentwintigste keer dat Katuit uitgaat. Om die verjaardag extra aandacht te geven, zal de reuzenstoet hulde brengen aan de evoluties die we de laatste 45 jaar de revue zagen passeren.

De muzikale geschiedenis zal vervat zitten in een nieuw lied dat speciaal voor deze Katuit wordt gecomponeerd. “Het stuk ‘Katuit 45’ is een medley van 45 muziekstukjes uit de laatste 45 jaar populaire muziek. Het begint en eindigt met het Ros Beiaardlied, en zal opgevoerd worden door een fanfareorkest dat bestaat uit 50 à 55 man”, zegt regisseur Franki Hervent trots. Wie goed oplet, herkent in de medley stukken van The Beatles, The Rolling Stones, Abba, Stevie Wonder, Queen, Michael Jackson, Marco Borsato, Coldplay, Britney Spears en Milow, en de allerkleinsten pikken er ongetwijfeld meteen het K3-fragment uit.

Het stuk is een arrangement van componist Johan Evenpoel, en zal opgevoerd worden door een harmonie die bestaat uit muzikanten van de fanfareorkesten van Desselgem en Massemen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie