Zoek

Nog tot 2 juni publieke inspraak rond project Oude Briel

Baasrode – In het project Oude Briel werken de provincie Oost-Vlaanderen, Waterwegen en Zeekanaal NV en de POM Oost-Vlaanderen samen om het industriegebied aan de Schelde in Baasrode om te vormen tot een duurzaam en kwalitatief watergebonden bedrijventerrein. De stad Dendermonde ondersteunt dit project, dat stilaan vorm begint te krijgen.

Inmiddels werken de samenwerkende partijen verder aan de voorbereiding van de realisatie van het project. De planprocessen werden opgestart: een mobiliteitseffectenrapport, een ruimtelijk veiligheidsrapport en een milieueffectenrapport (MER) zijn in opmaak. In het kader van de opmaak van het MER loopt immers nog tot 2 juni een publieke inspraak: iedereen die dat wenst kan schriftelijk reageren op een nota voor publieke consultatie, die ter inzage is in de gemeentehuizen van Dendermonde, Buggenhout en Hamme of op de websites van de dienst Mer en de provincie Oost-Vlaanderen.

Ondertussen voert Waterwegen en Zeekanaal NV gesprekken met de aanwezige en potentiële bedrijven. Op basis van deze onderhandelingen wordt een visie voor de verdere ontwikkeling van het industriegebied uitgewerkt, die gebaseerd is op de clustering van activiteiten.

Voor de woningen die door de ontwikkeling niet kunnen behouden blijven, werd tevens een methodiek uitgewerkt voor de verwerving en wordt onderzocht hoe de getroffen bewoners zullen begeleid worden.

Infovergadering

Eerstdaags worden enkel  de eigenaars, de bewoners en de bedrijven, die zich binnen de projectgebied bevinden, persoonlijk uitgenodigd voor een infovergadering. Daarin zullen zij een uitgebreide toelichting krijgen over de transformatie van het gebied in deelgebieden, wat dit voor hen zal betekenen en de visie op de verdere ontwikkeling in clusters. Een tweede gedeelte van de vergadering zal specifiek gericht worden naar de eigenaars en bewoners die zullen geconfronteerd worden met een verwerving van hun woning. Zij krijgen een toelichting over de verwervingsmogelijkheden, verwervingsmethodiek, alsook over de mogelijkheden van sociale begeleiding.

In het najaar van 2012 zal een volgende algemene informatievergadering volgen. Daarin zullen de resultaten van de uitgevoerde studies rond de mobiliteit en veiligheid toegelicht worden, alsook de stand van zaken van de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan. De projectpartners zullen dan een eerste duidelijk zicht geven op de ontwikkeling van het gebied tot watergebonden  bedrijventerrein en welke flankerende maatregelen zullen genomen worden om de leefbaarheid van de ruimere omgeving te verbeteren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie