Search

Sp.a zet vier “geëngageerde Dendermondenaars” op de lijst

Dendermonde – Sandra Van Heffen, Willem Van Beveren, Ingrid De Graef en Jern Vermeiren – vier “sterk geëngageerde Dendermondenaars”, aldus de partij – zullen op de sp.a-lijst staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Dendermonde. De lijst wordt aangevoerd door Carine Verhelst en Bart Van Malderen.

Sandra Van Heffen (41) lanceerde net voor Pasen ‘het ei van Schoonaarde’, en eerder nam ze al deel aan het protest tegen Asbeco. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht wou Sandra Van Heffen via Het Ei van Schoonaarde weten wat er leeft in Schoonaarde. “Uit de vele reacties op o.a. de Facebookpagina van het Ei bleek dat zwerfvuil een steeds terugkomende ergernis is. Na de georganiseerde zwerfvuilactie vroeg sp.a -Dendermonde of ik de sp.a-lijst wou steunen. Ik heb hierop bewust ‘ja’ gezegd want ik geloof ik de kracht van inspraak!”

Willem Van Beveren (65) – in Baasrode vooral gekend als ‘opa Willem’ – is manusje-van-alles op de gemeenteschool De Schakel, en hij is ook een van de drijvende krachten van het actiecomité tegen de afschaffing van buurtweg 42 aan de Broekkant in Baasrode. “De weg bestaat al meer dan honderd jaar en wordt dagelijks gebruikt. Het is een veilige weg om tot in het centrum van Baasrode te wandelen of te fietsen. Zonder onze reactie en de steun van Bart Van Malderen was de buurtweg nu afgeschaft. Door mij kandidaat te stellen op sp.a-lijst, wil ik mij morgen o.a. inzetten voor de buurtwerking en zwakke weggebruikers in en buiten Baasrode.”

Ingrid De Graef (42) is leraar op KTA-Dendermonde en woont in de Hof Ten Bos te Oudegem, vlak aan VPK Oudegem. “VPK is een belangrijke werkgever in Dendermonde en moet ook in de toekomst kansen krijgen. Met het actiecomité Hof Ten Bos hebben we de buurtbewoners verzameld en met één stem gesproken om onze vrees voor een uitbreiding duidelijk te maken. Wij zijn dan ook tevreden dat VPK afziet van hun uitbreidingsplannen en de bestaande ruimte beter wil benutten. Samenwerken loont dus, ik wil dat ook bij sp.a doen: samen voor morgen!”

Jern Vermeiren (27) uit Oudegem pendelt elke dag met de trein van Oudegem naar Brussel. Helaas gaat dat niet altijd even vlot.
“De trein is mijn favoriet vervoersmiddel: het is efficiënt, ecologisch en ik kan rustig mijn krant lezen. Alleen, de laatste jaren kampen de lijnen van en naar Dendermonde met een pak problemen: defecte rijtuigen, bevroren wissels, aansluiting gemist… meermaals per week hebben wij  te kampen met vertragingen. Openbaar vervoer moet aantrekkelijk en betrouwbaar zijn. Alleen zo kunnen we meer mensen overtuigen om er gebruik van te maken. Samen met sp.a wil ik mij hiervoor inzetten.”

Lokaal sp.a-voorzitter Luc Van Gasse: “Buurtwerking, aandacht voor de eigen omgeving, mobiliteit en fietsbeleid, ruimte voor economische activiteit én ruimte voor groen en gezinnen zijn belangrijke thema’s bij de gemeenteraadsverkiezingen. Deze vier nieuwe kandidaten staan hiervoor symbool. Zij zijn een versterking voor onze lijst, onder aanvoering van schepenen Bart Van Malderen en Carine Verhelst”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie