Search

Slotceremonie Olympische Spelen op groot scherm

Dendermonde – Op de slotdag van de Olympische Spelen in Londen – zondag 12 augustus – wordt in het stadscentrum van Dendermonde een sportieve manifestatie voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar gepland. ’s Avonds treedt de Ketnetband op en wordt de slotceremonie van de Olympische Spelen op groot scherm getoond.

Het initiatief komt van het provinciebestuur dat in dit Olympische en Paralympische jaar onder meer haar jonge inwoners wil aanzetten tot een meer sportieve en gezonde levensstijl.

Daarom worden voor kinderen tussen 3 en 15 jaar onvergetelijke beweegdagen georganiseerd in diverse gastgemeenten. Op zondag 12 augustus is Dendermonde gaststad. Voor één dag kunnen alle kinderen in de huid kruipen van een Olympische atleet.

De Grote Markt, de Vlasmarkt, de Brusselsestraat en de Oude Vest vormen tussen 13.30 en 18.00 uur het decor van deze Spelen op verplaatsing. De deelnemers kunnen actief deelnemen aan 32 sportstanden en sportieve attracties. Wie tussen 3 en 15 jaar oud is, kan gratis deelnemen én zelfs een gouden medaille behalen.

Van 18.00 tot 19.30 uur uur is er op de Grote Markt animatie met o.a. interviews, live beelden van de Olympische Spelen, dansdemo’s en straattheater. Om 19.30 uur volgt een spetterend optreden van de Ketnetband en vanaf 20.30 uur wordt de slotceremonie van de Spelen uitgezonden op groot scherm.

Voor deze activiteiten worden de locaties verkeersvrij gehouden vanaf 12.00 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 7 uur.

Meer informatie: http://www.oost-vlaanderen.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie