Zoek

Eerste namen Vlaams Belanglijst Dendermonde

Dendermonde – Het Vlaams Belang stelt zeven namen voor die prominent op de Dendermondse kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zullen staan. “Het Vlaams Belang is ervan overtuigd dat met onder meer deze kandidaten een goed verkiezingsresultaat kan worden behaald!”, klinkt het zelfverzekerd.

Lijsttrekker voor de partij is Stefaan Van Gucht, fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de gemeenteraad. Deze 50-jarige telecomtechnieker zetelt sinds 1997 in de Dendermondse gemeenteraad en is provincieraadslid. Ook op plaats twee staat een bekende naam: volksvertegenwoordiger Barbara Pas (31) is lokaal afdelingsvoorzitter en gemeenteraadslid, en zal voor de  voor de provincieraadsverkiezingen – ook op 14 oktober – de lijst trekken. Ook de derde op de lijst, Johan Daman, is uittredend gemeenteraadslid, en wordt door de partij geloofd als “één van de meest verdienstelijke bestuursleden”.

Plaatsen vier en vijf zijn respectievelijk voor Marcel Steeman en Koen Gouvert. De uit Mespelare afkomstige Steeman, die 54 is, was tot voor kort provincieraadslid voor het Vlaams Belang in Vlaams Brabant,  keerde onlangs terug naar zijn Dendermondse roots. De al ruim 40 jaar in Dendermonde wonende Aalstenaar Goubert is al jaren actief in de Vlaamse Beweging, onder meer als mede-oprichter van het netwerk van Vlaamse ondernemers en academici Pro Flandria, en heeft ook een indrukwekkend sportief palmares.

De jonge zelfstandige Geert Uyttersprot (32) uit Sint-Gillis-Dendermonde is lijsttrekker van de tweede kolom. Anita Van Overloop – Cortens (67) zal de lijst duwen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie