Zoek

“Het artistiek niveau ligt bijzonder hoog”

Sint-Gillis – In februari werd bekend dat theatermaker Stijn De Wolf de regie van het Bloemencorso voor zijn rekening zou nemen. Aan Het Laatste Nieuws vertelde hij toen dat het zijn voornemen was “om het hoge niveau dat de corso’s de voorbije jaren haalden zeker te behouden, maar tegelijk ook voor wat nieuwigheden te zorgen op vlak van randanimatie en figuratie”.

We zijn inmiddels enkele maanden verder. “Het waren interessante maanden. We zijn met een wit blad gestart, want er was weinig informatie beschikbaar. We zijn met elke corsogroep apart aan tafel gaan zitten om de ideeën te bespreken”, vertelt Stijn De Wolf. “Als regisseur ben ik de lijm tussen de verschillende corsogroepen. Ik ben het als theatermaker gewoon om conceptueel te denken. Ik hoop bepaalde accenten te kunnen leggen die voor meer spektakel zullen zorgen. Het gaat hoe dan ook een heel sterke corso worden. Het artistiek niveau van de wagenbouwers ligt bijzonder hoog.”

Lees ook …

Springlevend Bloemencorso zorgt op 2 september voor kleur
Voorzitter Guido Van Der Jeught is blij met hernieuwde samenwerking
Blofoyo eerst de grootmeesters van de lach
Anciens en nieuwkomers vinden elkaar bij expressivo
Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie