Zoek

“Kansarme kinderen hebben ook recht op droge billen”

Dendermonde – Het kinderfonds De Tondeldoos is al jaren een steun voor gezinnen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. “We zorgen dankzij de vele steun die we krijgen van particulieren en organisaties voor voedselpakketten, administratieve begeleiding, kleding- en schoenenbons en vorming. Door het organiseren van kookcursussen, uitstapjes, gezellig samenzijn, …. proberen we gezinnen ook uit het sociale isolement te halen”, aldus de organisatie.

De Tondeldoos wil zijn dienstverlening uitbreiden en zoekt daarom vrijwilligers voor het opstarten van een pamperbank. Deze ‘bank’ is een doorgeefluik van ongebruikte pampers naar jonge gezinnen die zich geen of bijna geen pampers kunnen veroorloven.

“Luiers zijn duur, en baby’s groeien razendsnel. Jonge ouders blijven daarom wel eens met een overschotje te klein geworden luiers zitten. De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een forse hap uit het budget van jonge gezinnen. Een gezin betaalt gemiddeld 100 euro per maand aan luiers. Voor gezinnen uit kansgroepen weegt die investering loodzwaar. Kansarme kinderen hebben ook recht op droge billen.”

De Tondeldoos is eerst en vooral op zoek naar een locatie waar de ontvangen luiers kunnen worden gestockeerd, gesorteerd en verdeeld. “Verder zoeken we in elke deelgemeente een persoon waar mensen hun schenkingen kunnen binnenbrengen. Ook bij het sorteren en verdelen kunnen we hulp gebruiken”, laat de organisatie weten. “Dit initiatief bestaat al in steden zoals Leuven, Roeselare en Gent. Ook in Dendermonde kan dit lukken.”

Meer informatie: pamperbankdendermonde@gmail.com

Foto: Gino Bertin

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie