Search

Piet Buyse: “De stad zal beter bestuurd worden dan ooit tevoren”

Piet Buyse samen met alle CD&V verkozenen

Dendermonde – “14 oktober is een onvergetelijke dag”, zo spreekt een triomfantelijke Piet Buyse zijn massaal toegestroomde supporters toe. Zijn partij is de grote overwinnaar van deze verkiezingen, en Piet Buyse zelf is met zijn 7.761 voorkeurstemmen veruit de meest populaire politicus in de Ros Beiaardstad. “De boodschap van de mensen is dat we goed bestuurd hebben, en ik wil dus een warm applaus voor alle uittredende fractieleden. Maar, verkiezingen win je niet alleen als je goed hebt gewerkt, je moet ook een toekomstproject hebben.”

Piet Buyse wijst erop dat zijn partij van 12 zetels (het kartel CD&V – N-VA had er 13, waarvan Marius Meremans als enige N-VA’er deel uitmaakte) naar 16 stijgt, een toename van 30%. “En dat willen we vertalen in nieuwe bestuurskracht.” En dus claimt zijn partij niet alleen het burgemeesterschap, maar zal ook de voorzitter van het OCMW een CD&V’er zijn, en zullen er ook vijf CD&V-schepenen in het college zitten. “De stad zal beter bestuurd worden dan ooit tevoren.”

CD&V zal opnieuw met sp.a besturen, de coalitiepartner van de afgelopen 12 jaar. En dus niet met N-VA, die nochtans zonder twijfel ook een overwinnaar van deze verkiezingen mag genoemd worden. “We hebben gekozen voor stabiliteit, we kennen onze coalitiepartner. En ook: als je een grotere coalitie vormt, moet je daar ook een prijs voor betalen. We hebben met onze partner heel veel plannen gemaakt, er staan veel op stapel: door met dezelfde mensen te werken, kunnen we sneller verder werken.”

Piet Buyse is dé grote overwinnaar, ook binnen zijn eigen partij: zijn persoonlijke score stijgt van 4.019 naar 7.761 stemmen. Opvallend: de nummers twee en drie van de CD&V-lijst, Leen Dierick en Dirk Abbeloos, gaan er persoonlijk op achteruit, ondanks de stijgende populariteit van de partij. Dierick zakt van 3. 559 naar 3.280, Abbeloos van 1.912 naar 1.774. Het lijkt Leen Dierick alvast niet te deren. “Ik ben tevreden”, zegt ze.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie