Search

Stadsbestuur stuurt nieuwe protestbrief naar NMBS

Dendermonde – De NMBS schrapt vanaf morgen – zondag 9 december – een aantal treinen met Dendermonde als vertrek, eind- of tussenstation. Het stadsbestuur heeft schrik dat dit onder meer gevolgen zal hebben voor de verkeersdruk op de lokale wegen en op de parkeerplaatsen in de omgeving van het station.

“In 2010 werden enkele treinen op de lijn 60 afgeschaft. Doordat haltes in omliggende gemeenten afgeschaft worden, zien veel mensen zich genoodzaakt met de auto naar het station van Dendermonde te komen om van daar uit hun reis verder te zetten. Toen al was er een stijgende parkeerdruk waar te nemen. Dit illustreert duidelijk dat het afschaffen van treinen, ook degene in de daluren, weldegelijk mobiliteit in de hand werkt”, zegt Bart Van Malderen, schepen van verkeer en mobiliteit.

De stad heeft weinig zeggenschap over de plannen van de NMBS en kan enkel via een “nieuwe brief” protest aantekenen. “Wij hopen dan ook dat de NMBS haar beslissing herziet en zowel ’s ochtends als ’s avonds een verbinding met het Waasland en Brussel behoudt”, zegt Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie