Zoek

Veerdiensten blijven niet betalend

Dendermonde – De Vlaams parlementsleden Marius Meremans en Bart Van Malderen stuurden deze namiddag elk het geruststellende bericht de wereld in dat niet zal moeten betaald worden om de veerdiensten in onze stad te gebruiken.

“De minister heeft ook niet de bedoeling om de veerdiensten af te schaffen”, aldus Van Malderen. “De nv Waterwegen en Zeekanaal beheert in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap in het westen en het centrum van Vlaanderen de waterwegen en een groot deel van de gronden langs deze waterwegen. Daarin zijn ook de veerdiensten begrepen. Die veerdiensten zijn vandaag gratis. De raad van bestuur van W&Z nam een beslissing om te onderzoeken om gebruikers van de veerboten te laten betalen. Volgens de gedelegeerd bestuurder van W&Z ligt de reële kostprijs voor een enkele overtocht per persoon tussen de vier en vijf euro”.

Bart Van Malderen: “De 17 veren hebben zo’n 1,3 miljoen gebruikers. Ze zijn dus belangrijk genoeg om onze aandacht te verdienen. De veren spelen een belangrijke rol op het vlak van zachte mobiliteit. De veren betalend maken of de dienstverlening reduceren kan voor mij niet. Daarom stelde ik kritische vragen aan minister Crevits over eventuele plannen. Het lijkt mij praktisch niet haalbaar en principieel niet wenselijk. De minister verzekerde mij dat het niet de bedoeling is om de veren betalend te maken, noch om ze af te schaffen. Met dit antwoord ben ik voorlopig gerust gesteld, maar ik zal dit uiteraard waakzaam blijven opvolgen.”

“Dat er denkoefeningen worden gemaakt voor bijkomende financiering van extra investeringen, daar is niets op tegen. Maar een bijkomende kost opleggen aan de noodlijdende gemeenten en steden , om nog maar te zwijgen van de gebruikers, is een veerpont te ver. Het antwoord van de minister stelt ons maar ten dele gerust, we zullen met de nodige aandacht dit dossier opvolgen”, aldus Marius Meremans.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. De veren op ons grondgebied (en in de omgeving : Hamme, Tielrode,….) zijn een toeristische troef, en moeten inderdaad behouden worden. Ook voor hen die ze gebruiken als woon-werk verkeer, zijn ze een noodzaak.

Geef een reactie