Zoek

KLJ Schoonaarde kampt met locatieprobleem

Schoonaarde – Onder impuls van de vorige schepen van Jeugd ging in september vorig jaar in Schoonaarde een KLJ-groep van start. “Een fantastisch initiatief, dat tegemoet kwam aan een vraag die leefde en dat de Schoonaardse jeugd de kans geeft om in de eigen deelgemeente te spelen en te ravotten”, aldus Klaartje Van Havermaet, N-VA gemeenteraadslid. “Samen met het stadsbestuur werd uitgekeken naar een locatie. Uiteindelijk kon KLJ Schoonaarde voorlopig terecht in de gemeenteschool in de Klinkaertstraat. De eerste zes maanden werd de school gratis ter beschikking gesteld.”

“Ondertussen zijn we enkele maanden verder en worden de eerste ongemakken van het gebruik van de gemeenteschool duidelijk. In een petitie, die ondertekend werd door meer dan 800 personen, somt KLJ Schoonaarde drie pijnpunten op: de beschikbaarheid van de school, het gebrek aan een vast lokaal om materiaal op te bergen en te vergaderen en de hoge prijs die, na de zes maanden gratis, zal worden aangerekend voor het gebruik van de school.”

Op de gemeenteraad van morgen (woensdag 20 maart) brengt Klaartje Van Havermaet het probleem ter sprake.

Klaartje Van Havermaet: “De jeugdbeweging blijkt een succes te zijn, er zijn ondertussen 50 leden en 12 leiders en leidsters, een beweging in volle bloei dus. Zij stellen dan ook terechte vragen. Het lijkt ons meer dan nodig dat het stadsbestuur samen de KLJ op zoek gaat naar een duurzame, lange termijnoplossing, zodat KLJ Schoonaarde zijn werking ten volle kan ontplooien. We verwachten voor dit locatieprobleem een engagement van de stad.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie