Zoek

Ijskoude dwars door Dendermonde

Vandaag vond in Dendermonde opnieuw de loopwedstrijd ‘Dwars door Dendermonde’ plaats. Terwijl dit vorig jaar makkelijk in een T-shirt en korte broek kon waren de omstandigheden dit jaar heel wat anders.

Sneeuw en vriestemperaturen op 24 maart, het komt niet vaak voor. Ondanks de sneeuw en de kou besloot de organisatie van ‘Dwars door Dendermonde’ gewoon door te gaan met de loopwedstrijd. De strooi- en ruimdiensten van de stad Dendermonde deden er alles om de wegen van het parcours sneeuw en ijsvrij te krijgen.

De koude kon veel moedige lopers niet tegenhouden om toch aan de start te verschijnen. In totaal waren er 2.300 aantal deelnemers ingeschreven. Heel wat deelnemers besloten om niet aan de start te komen vanwege de slechte omstandigheden. Een 500-tal deelnemers begonnen niet aan hun wedstrijd.

Als eerste waren de allerkleinsten aan de beurt voor de Chiquita Kids run. Daarna werd er ook nog de 2,5 kilometer, de 5 kilometer en de 10 kilometer gelopen. Op de 2,5 kilometer ging Koen Jongelen er met de winst vandoor. Hij finishte op 8 minuten en 21 seconden. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Michiel Devydt en Sam Opsommer.

Bij de vrouwen was Hannelore de Lathouwer de snelste in een tijd van 10 minuten en 34 seconden. Hanne Willems was tweede en Annelies van Geyte uit Dendermonde veroverde de derde plaats.

Bij de vijf kilometer ging de winst bij de mannen naar Soughou Yassine uit Schaarbeek. Hij finishte in een tijd van 15 minuten en 45 seconden. Bjorn Willems werd enkele seconden later tweede, de derde plaats was hier weggelegd voor Joeri van Driessche. Bij de vrouwen was Lynn de Coninck de eerste die over de streep kwam in een tijd van 19 minuten en 20 seconden. De tweede en derde plaats waren voor Femke Speelan-Rooms en Alexandra-Marta Chylinski.

Als afsluiter van ‘Dwars door Dendermonde’ stond de tien kilometer op het programma. Maar liefst 1.000 lopers liepen op deze afstand. Thomas de Bock finishte als eerst in 30 minuten en 53 seconden. Levi Hoste werd tweede en Cedric Vandeputte werd derde op de tien kilometer.

Na afloop werden de winnaars op de speelplaats van het Heilige Maagdcollege in de bloemetjes gezet en kregen ze hun prijs. Bevroren maar voldaan van hun deelname trokken ze weer naar huis of in hun wagen om lekker op te warmen.

De volledige lijst van deelnemers en hun plaatsen kan je vinden op de website.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie