Zoek

Bart Nobels twijfelt aan kwaliteit subsidieaanvraag

Dendermonde – Volgens de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) doet Dendermonde het als winkelstad allesbehalve goed. In mei trok gemeenteraadslid Bart Nobels hierover aan de alarmbel.

“Als gevolg van de confrontatie met de verontrustende cijfers nam het stadsbestuur een studiebureau onder de arm. Dit bureau heeft onder andere als opdracht om tegen 15 september een subsidieaanvraag in te dienen bij de Vlaamse regering”, meldt Bart Nobels nu.

“Dat er al tegen deze datum een volledig dossier wordt ingediend, heeft niets te maken met daadkracht, maar eerder met een gebrek eraan. Dit is immers de limietdatum voor het indienen van de meeste projecten. Nochtans had minister Muyters (N-VA) reeds in december 2012 de nodige budgetten vrijgemaakt om de detailhandel stimuleren. Op de informatievergaderingen die in het voorjaar werden georganiseerd door het Vlaams agentschap ondernemen was er bovendien geen afvaardiging van de stad aanwezig. Ook is er onvoldoende overleg geweest met de handelaarsverenigingen van de verschillende deelgemeenten en met andere politieke partijen. We vrezen dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit van dit dossier. N-VA blijft zijn hand uitsteken om over de politieke grenzen heen te zoeken naar oplossingen. Dendermonde heeft immers een groot winkelpotentiëel.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie