Search

“Het gaat om die fractie van een seconde waarbij het beeld goed zit”

20140421_artureranosian

Dendermonde – Het zijn drukke dagen voor de jonge fotograaf en stadsgenoot Artur Eranosian. Hij opent op vrijdag 2 mei zijn eerste solotentoonstelling ‘Unscene’ in Mechelen, werkt achter de schermen mee aan een kortfilm en ging onlangs aan de slag als fotograaf voor De Morgen. Begin volgende maand worden ook zijn foto’s in het kader van de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ op drie locaties in Dendermonde getoond.

Artur Eranosian vertelt enthousiast over zijn eerste tentoonstellingsproject. “Ik heb vaak deelgenomen aan groepstentoonstellingen en dit is mijn eerste echte solo expositie, maar dit keer werk ik samen met een galeriehouder die zelf ook designer is en die enkel mijn werk wil tentoonstellen”, vertelt Artur. “Het is mijn eerste project van deze omvang en het is aangenaam om samen te werken met gedreven en talentvolle mensen.”

Barack Obama

Hoewel Artur Eranosian vooral bekend is om zijn straatfotografie en hij daar al verschillende internationale prijzen mee behaalde, gaat hij voor deze tentoonstelling een andere richting uit. “Het gaat dit keer verder dan straatfotografie. Het wordt een artistieke tentoonstelling. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig aan een reeks waarbij water een centrale plaats inneemt.” Hij toont op een tablet enkele abstracte waterbeelden. “Je kan me tegenwoordig uren langs de Dender of Schelde vinden om dat ene beeld, die fractie van een seconde dat alles juist zit, te maken.”

Naast dit tentoonstellingsproject ging Artur Eranosian onlangs ook aan de slag als fotograaf voor De Morgen en maakte hij onder meer ook foto’s van de Amerikaanse president Barack Obama tijdens diens bezoek aan Brussel. “Ik heb Bozar kunnen overtuigen om dit uniek bezoek door mij te laten fotograferen voor de eeuwigheid. Ze gingen snel akkoord en hebben de toelating geregeld met de ambassade”, vertelt Artur. Het typeert zijn gedrevenheid, en ook zijn talent want uiteraard krijgt niet iedereen zomaar de kans de president van Amerika te fotograferen.

Dendermondse projecten

Binnenkort worden op drie plaatsen in de stad – Justitieplein, Heldenplein en Statieplein – foto’s op groot formaat geplaatst. “De foto’s zijn telkens een knappe montage van een oude oorlogsfoto en een beeld van hoe diezelfde omgeving nu is”, licht Artur toe. De montage gebeurde door Jan Mannaert van Beeld.Inzicht en kadert in de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ die 100 jaar geleden begon. “Het is een fantastisch project en ik hoop nog meer in Dendermonde te kunnen doen. Ik zou graag exposeren in Huis Van Winckel en ook in mijn vroegere school, het Heilige Maagdcollege. Maar dat zijn zaken waar nog tijd voor is”, aldus Artur Eranosian.

‘Unscene’ loopt van 2 mei tot 14 juni in Studio Khachatryan in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 9 in Mechelen en is open elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur. Iedereen is van harte welkom op de vernissage op 2 mei van 17 tot 22 uur.

Meer informatie: www.artureranosian.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie