Zoek

Vemmekensspoeling geeft oude ambachten de aandacht die ze verdienen

Sint-Gillis – Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 augustus vindt de 38ste Vemmekensspoeling plaats. Alle activiteiten vinden plaats in de Torrestraat in Sint-Gillis.

“Een belangrijke troef van onze oogstfeesten is het feit dat we heel kindvriendelijk zijn met kinderanimatie en heel betaalbare attracties zoals een paardenmolen, springkastelen, een schminkstand, een schietkraam en een viskraam. Dit jaar kunnen de kinderen ook zelf buttons maken om op hun t-shirt te spelden. 3 maal per dag klimmen de kinderen op onze authentieke klimpaal. Wie tot aan de top geraakt, wint een leuke prijs!”, meldt Erwin Jacobs.

Erwin: “Op vrijdag 15 augustus organiseren we, naar jaarlijkse gewoonte, een optocht met oldtimer tractoren. Ze vertrekken en eindigen op onze terreinen en rijden onderweg langs Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Denderbelle, Wieze en Dendermonde. Hun passage is zeker de moeite waard om even te blijven kijken naar de prachtige stoet van 40 à 50 tractoren.”

“Zondag is er uiteraard onze traditionele oude ambachtenmarkt op het voorhof en de al even traditionele rommelmarkt op het achterhof. Op vrijdag en zondag hebben we de vlegelaars op bezoek die ervoor zorgen dat er ‘vemmekens’, de pelletjes rond het graan, in de lucht vliegen zodat we die kunnen wegspoelen met een frisdrank, een frisse pint of een streekbier. En wanneer we hier dan honger van krijgen dan is er vrijdagmiddag de Breughelmaaltijd, zaterdagavond het overheerlijk varken aan ’t spit en zondagmiddag de barbecue.”

Elke dag danst onze reus Polliet, onder vakkundige begeleiding van ’t Klein Muzieksken. Heel de dag door is er trouwens muzikale animatie met o.a. de Dweilband uit Lebbeke, de Vedett’n, Chiro Drumband Kreaboem en The Real Music Band.

’s Avonds staat telkens een optreden gepland. Op 15 augustus komt de FDM Band langs. “Wie hen enkele jaren geleden heeft meegemaakt op onze feesten weet dat zij borg staan voor ambiance voor jong en oud. Op zaterdagavond is het de beurt aan The Antonio’s . Zij brengen een waanzinnige reis doorheen vijftig jaar muziekgeschiedenis: stomende rock, swingende pop, foute disco en platte schlagers. De ambiance wordt daarna verder gezet door DJ Mano. Op zondag hebben we onze vaste afsluiter Sjoekroedt die elk jaar opnieuw het publiek weet te beroeren”, laat Erwin Jacobs weten.

De inkom is opnieuw volledig gratis.

www.vemmekensspoeling.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie