Zoek

Niels Tas blijft vier jaar langer schepen

niels tas

Dendermonde – Niels Tas (sp.a) legde op woensdag 17 september op de gemeenteraad opnieuw zijn eed als schepen afleggen. Volgens afspraken die meteen na de vorige gemeenteraadsverkiezing werden gemaakt, zou Bart Van Malderen hem opvolgen maar blijft nu als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement zetelen. iels Tas is al twee jaar schepen voor sp.a.

“Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 duidden de Dendermondse sp.a-leden Tas en Carine Verhelst aan als schepen. Men sprak ook af dat Tas de legislatuur zou starten en dat Van Malderen later zou overnemen. Van Malderen zal het schepenmandaat echter niet opnemen. Hij blijft wel gemeenteraadslid en fractieleider in Dendermonde”, aldus de mededeling van de partij.

Bart Van Malderen: “Bij de recente Vlaamse verkiezingen werd ik herverkozen in het Vlaams Parlement. Bovendien duidde de partij mij aan als deelstaatsenator in de hervormde senaat. Een mandaat als schepen is onverenigbaar met een mandaat als senator. Het is dus logisch dat Niels schepen blijft in Dendermonde. Het spreekt voor zich dat ik zo de Dendermondse belangen zoals de Tijsluis, VPK Oudegem, de fietspaden, de zwarte punten op de Mechelsesteenweg, … en die van onze regio in Brussel blijf behartigen. Ik geef hiermee ook een signaal dat een stad als Dendermonde schepenen verdient die zich volledig kunnen inzetten voor hun stad”.

“Samen met Bart en mijn partijgenoten kon ik de afgelopen jaren waken over een sociaal en progressief beleid in Dendermonde. Er liggen nog verschillende ruimtelijke projecten zoals de stationsomgeving, Hollandse Kazerne en De Bruynkaai op de werkplank. Op het vlak van mobiliteit willen we verder werk maken van o.a. een betere en veiligere infrastructuur voor voetgangers en fietsers. Ik ben blij dat ik de komende jaren de kans en het vertrouwen krijg om verder te werken aan een nog beter Dendermonde”, reageert een tevreden Niels Tas.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie