Zoek

Sint-Blasius neemt geavanceerde lasergestuurde apparatuur in gebruik

20140928_azsintblasius

Dendermonde – Het az Sint-Blasius installeerde als eerste ziekenhuis wereldwijd een nieuw high-end lasergestuurde toestel van GE Healthcare in zijn hybride operatiezaal.

“We streven ernaar de zorgkwaliteit, de veiligheid en het comfort voor de patiënten permanent te verbeteren. Met dit doel hebben we recent in de Vasculaire Interventie Unit een nog meer geavanceerd toestel geïnstalleerd”, vertelt Dominique Potteau van az Sint-Blasius.

“De hybride operatiezaal is nu uitgerust met een high-end lasergestuurde mobiele c-boog, de Discovery IGS 740 van GE Healthcare, die zowel open chirurgie als een minimaal invasieve ingreep optimaliseert. Het betreft het allereerste toestel van zijn type wereldwijd.”

Dominique Potteau: “De Discovery IGS 740 combineert het gebruik van uitzonderlijke lage stralendosis en contrastmiddel tijdens onderzoeken met een hoog diagnostische beeldkwaliteit, alsook met de allerlaatste 3D technieken en geavanceerde applicaties. Hierdoor wordt het mogelijk de minimaal invasieve aanpak bij vasculaire chirurgie verder te verbeteren en de patiënt op een nog veiligere manier te behandelen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie