Search

Sanering Wijzerbeek is halve oplossing volgens Groen

Oudegem – “Eindelijk maakt het stadsbestuur werk van de sanering van de zwaar vervuilde Wijzerbeek”, stelt oppositiepartij Groen.

De beek loopt door Oudegem en mondt uit in de Dender. “Een analyse van het slib bevestigde opnieuw dat de beek zwaar vervuild is. Om die reden stelt het stadsbestuur op de gemeenteraad van 15 oktober een biologische sanering van het slib in de bodem van die beek voor. We zijn uiteraard blij dat er eindelijk stappen ondernomen worden om dit probleem aan te pakken. Maar zijn het wel de juiste? Zal het probleem daarmee opgelost zijn?”, vraagt de partijafdeling zich af.

“Al jaren wordt de Wijzerbeek vervuild door de lozing van huishoudelijk en industrieel afvalwater omdat de omliggende bedrijven en woningen nog niet aangesloten zijn op de riolering. Hun afvalwater komt rechtstreeks terecht in de Wijzerbeek. In het voorstel vinden we nergens plannen om deze riolering te voorzien. Omdat er een aanvoer van vervuild water in de beek blijft bestaan, is deze sanering dan ook geen definitieve oplossing. Als we de beek proper willen maken, moeten alle gezinnen en bedrijven aangesloten worden op de riolering zodat hun afvalwater gezuiverd kan worden”, aldus Matthias Coppens, gemeenteraadslid voor Groen. “Zoals reeds opgemerkt bij de meerjarenbegroting is het betreurenswaardig dat de broodnodige rioleringswerken in deze legislatuur niet zullen uitgevoerd worden”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie