Zoek

Corsogroep Blozen reageert op diskwalifcatie

blozen

Sint-Gillis – Het Bloemencorsocomité besliste eerder om corsogroep Blozen te diskwalificeren. Aanvankelijk hield de vereniging het stilzwijgen, maar deze week reageerde men met een open brief.

“Het maken van een bloemenwagen is een creatief proces. Blozen probeert jaar na jaar dit creatief proces op een andere manier te benaderen. Dit is niet altijd te bevatten in regels en dat is maar goed ook. Kunst laat zich niet in regels gieten”, aldus de organisatie.

Rechter en partij

“Maar het kan niet dat de collega corsogroepen via het comité een creatief proces proberen te beïnvloeden, beoordelen of bestraffen. Het kan niet dat een groep die dergelijke inspanningen gedaan heeft, inspanningen waar het publiek unaniem lovend over was, met lege handen en een lege bankrekening achterblijft. Het kan bovendien niet dat men rechter en partij tegelijk is om dergelijke beslissingen te nemen.”

Blozen: “Het comité had vroeger, gefundeerder en met meer kennis van zaken moeten oordelen. Bovendien had corsogroep Blozen minstens de kans moeten hebben zich te verdedigen. En zeker voor men met deze éénzijdige beslissing naar de pers ging. Indien deze trend zich doorzet is geen enkele corsogroep ooit nog zeker van de uitslag van de Bloemencorso.”

Lees hier het volledige document.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie