Zoek

Hilde Dierickx betreurt afbouw woonzorgcentrum Boonwijk

Hilde Dierickx

Dendermonde – Het Woonzorgcentrum Hof ter Boonwijk zou voor onbepaalde duur een vergunning hebben gekregen voor Rustoord-voor-bejaarden-bedden (ROB) en daar is Open Vld tevreden mee, maar de partij “betreurt dat er op termijn geen plaats meer zal zijn voor de zwaar zorgbehoevenden”.

“Er zullen immers geen RVT-bedden overblijven in Hof ter Boonwijk, eens het nieuwe rusthuis in Baasrode in gebruik is. Open Vld gaat akkoord dat het WZC in de Boonwijk wordt overgedragen aan de privésector. Maar gaat er een geïnteresseerde partner gevonden worden voor een rusthuis dat geen RVT-bedden heeft?”

“Tevens betreurt Open Vld dat het OCMW 48 bedden minder zal uitbaten. Deze afbouw van rusthuisbedden is onbegrijpelijk in een tijd van toenemende vergrijzing”, meent OCMW-raadslid Hilde Dierickx. “Ik pleit ervoor de inwoners uit de grootste deelgemeente, Sint-Gillis, niet in de kou te laten staan.”

www.openvlddendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie