Zoek

Sneukeltoer laat handelszaken van hun lekkerste kant zien

Sneukeltoer

Sneukeltoer

Dendermonde – Horeca Vlaanderen en UNIZO Dendermonde slaan opnieuw de handen in elkaar voor de tweede Sneukeltoer in Groot-Dendermonde. Deze gastronomische wandeling vindt plaats op zondag 23 november van 15 tot 19 uur.

“De opkomst voor onze eerste Sneukeltoer vorig jaar was bijzonder groot en dus werd na afloop al vrij snel beslist het initiatief te herhalen”, vertelt Peter Meyers van de plaatselijke UNIZO-afdeling. Voor deze tweede editie op zondag 23 november werden meer handelszaken bereid gevonden zich van hun lekkerste kant te laten zien. “Het gaat om 23 zaken verspreid over Dendermonde en de deelgemeenten”, licht Guy Mariën van Horeca Vlaanderen toe.

Aan het concept werd niets veranderd. Handels- en horecazaken zetten hun deuren open en bieden een lekker hapje en/of drankje aan tegen een zeer schappelijke prijs. Deelnemers aan de Sneukeltoer stippelen zelf hun culinaire route uit en bezoeken de zaken die ze graag willen ontdekken. “Het aanbod is zeer ruim en gaat van koffie met zoete desserts, vlees en vis tot lekkere bieren en wijnen”, aldus Guy Mariën.

“Onze ambitie is om met de Sneukeltoer de culinaire troeven van onze stad in de kijker te zetten. Voor de deelnemende zaken is het een interessante manier om nieuwe mensen over de vloer te krijgen. We hebben vorige keer alvast gemerkt dat deelnemers gemiddeld een zestal zaken bezoeken”, licht Guy Mariën van Horeca Vlaanderen toe.

UNIZO Dendermonde en Horeca Vlaanderen willen de Sneukeltoer uitbouwen tot een vaste waarde op de kalender en dat lukt heel aardig. Er zijn dit jaar niet alleen meer deelnemende handelszaken, achter de schermen wordt ook al de editie van volgend jaar voorbereid. “Het bewijst het enthousiasme van onze organisaties, Horeca Vlaanderen en UNIZO, om blijvend hun schouders onder het initiatief te zetten”, meldt Peter Meyer

De Sneukeltoer vindt plaats op zondag 23 november van 15 tot 19 uur. Deelnemen is gratis. Je betaalt op elke locatie voor de hapjes en/of drankjes een democratische bijdrage.

Sneukeltoer deelnemers

Appels
Appelsveer

Baasrode-Vlassenbroek
Taverne-Restaurant Huize Geertrui

Dendermonde-Centrum
Banketbakkerij De Keyser
Taverne Mont Blanc
Flammazien Firewood
Brasserie Art Deco
Eet-&Fonduehuis Den Ooievaar
Restaurant Vaderland
Restaurant Den Ommeganck
Taverne Charles Quint
Bar d’O
Cocktailbar Barbuda
Café Den Ouden Tinnen Pot
De Wijnkamer
Van Hoyweghen-De Ridder
Restaurant Cinémangé
Delicatessen Il Tuo Finesse
Banketbakkerij Van Kerkhove

Oudegem
Salons Hof ter Meyghem

Sint-Gillis
Buen Gusto
Trappistenhuis De Sixtijn
Le Château Simple

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie