Zoek

Tomas Roggeman ambieert voorzitterschap Jong N-VA

Oudegem – Gemeenteraadslid Tomas Roggeman stelde zich in het begin van dit jaar kandidaat voor de functie van nationaal voorzitter Jong N-VA. De verkiezing vindt plaats op 28 februari.

“Jong N-VA heeft het potentieel om een vernieuwende kracht te worden. Dat geldt op twee manieren”, stelt Tomas Roggeman in zijn visietekst. Hij pleit enerzijds voor ‘vernieuwing door ideeën’ en aan de andere kant ‘vernieuwing door mensen’.

“We vernieuwen N-VA door doorstroming van ideeën”

“Als onwankelbare uitgangspunten gelden de principes van de democratie. Die omvatten fundamentele rechten en vrijheden. Menselijke gelijkheid geldt ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, wereldbeeld, huidskleur of vermogen” meldt Roggeman. “Politieke standpuntbepaling wordt een permanent inhoudelijk proces, waaruit vernieuwing ononderbroken groeit. De debatten worden toegankelijk voor alle leden. Standpuntbepaling dient de ontwikkeling van de competenties van onze leden en onze positie binnen de moederpartij. We vernieuwen N-VA door doorstroming van ideeën.”

Tomas Roggeman: “Een motor van vernieuwing”

Roggeman wil ook meer jonge leden activeren op nationaal vlak. “Daarvoor zijn er twee doelgroepen: jonge mandatarissen die buiten Jong N-VA staan, en lokale Jong N-VA’ers die nationaal inactief zijn”, zegt hij.

Hij hoopt dat op die manier Jong N-VA “een rol als leverancier van nieuwe leden én van de toekomstige partijtop” gaat spelen. “Als springplank vormen wij de N-VA van morgen. We vernieuwen N-VA door de doorstroming van mensen”, aldus Tomas Roggeman. “Onze jeugd biedt de vernieuwende kracht die elke politieke partij nodig heeft: nieuwe mensen met frisse ideeën. Met deze missie zullen we de moederpartij mee vorm geven: Jong N-VA wordt een motor van vernieuwing!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie