Zoek

Huisvuilzakken zonder sticker worden niet meer meegenomen

Dendermonde/Lebbeke – De ophaaldienst van de intercommunale Verko laat weten dat het oude huisvuilzakken zonder compensatiesticker niet langer zal meenemen. De sticker dient op oude huisvuilzakken te worden gekleefd omwille van de prijsstijging die sinds 1 januari van kracht is.

“Onze ophaaldienst stelt vast dat heel wat mensen hun restafvalzakken aanbieden zonder een compensatiesticker. Nochtans is de sticker sinds 1 januari 2015 verplicht, want door het aanbrengen van de sticker betaalt men het verschil tussen de oude en de nieuwe vergoeding”, aldus woordvoerder Anika Buyst.

“Naar aanleiding van de stijgende kosten voor afvalverwerking hebben de gemeenten beslist om de prijs van de reguliere huisvuilzak van 60 liter te verhogen van 1,25 euro naar 1,75 euro. Om de burger de kans te geven zijn huidige voorraad op te gebruiken, laat de gemeente de oude restafvalzakken nog toe op voorwaarde dat er een compensatiesticker op kleeft ter waarde van 50 cent. Voor een zak van 30 liter geldt een compensatiesticker van 28 cent.”

De compensatiestickers zijn verkrijgbaar bij de gemeentelijke diensten en diverse verdeelpunten. Anika Buyst: “Omdat sommige gemeenten bij de start van de stickerverkoop snel uitverkocht waren, haalde Verko op vraag van de gemeenten toch tijdelijk alle restafvalzakken op, dus ook deze zonder sticker. Nu die problemen van de baan zijn, geldt formeel: bij wie geen compensatiesticker kleeft, blijft de zak staan.”

“Omdat heel wat gemeenten eerst hun voorraad oude restafvalzakken (geel met zwarte letters) willen verkopen, is het nog niet overal mogelijk om de nieuwe zakken (geel met groene letters) aan de nieuwe verhoogde prijs aan te kopen. Daarom is het raadzaam om goed te informeren of je al dan niet compensatiestickers nodig hebt, want die zijn enkel vereist op de oude huisvuilzakken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie