Search

Het Peird van Sint-Gillis zoekt nieuwe schilden

heemskinderen

Sint-Gillis – Het ‘Peird van den Halt’ en de vzw Orde der Stalhouders van Sint-Gillis zijn op zoek naar nieuwe schilden voor op het kleed van het paard. “Vroeger prijkten daar de schilden van de deelgemeenten van Dendermonde op. Maar omdat het paard zichzelf meer wil profileren als het symbool van Sint-Gillis, willen we nu op zoek naar nieuwe schilden die de acht wijken van Sint-Gillis symboliseren”, zegt voorzitter Tony Callaerts.

De vereniging lanceert daarom een wedstrijd. Inwoners, verenigingen, wijkcomités of kermiscomités kunnen deelnemen om het schild van hun wijk te ontwerpen. De winnende ontwerpen van de acht wijken – centrum, Den Halt, Boonwijk, Lutterzele, ’t Kruis, ’t Hemelken, den Achthoek en de Tuinwijk ofte Klein Parijs – zullen uiteindelijk op het paard worden aangebracht.

Wie wil deelnemen aan deze wedstrijd kan contact opnemen met de Orde via ordederstalhouders@gmail.com waarna het wedstrijdreglement zal worden opgestuurd. “We hopen dat veel creatievelingen in Sint-Gillis zich aan het werk zullen zetten, want hoe meer keuze, hoe mooier de schilden zullen zijn. De deadline van de wedstrijd is bepaald op 30 april. Daarna maken we de winnaars en de winnende ontwerpen bekend.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie