Zoek

Jeugdboekenweek draait op volle toeren

jeugdboekenweek

Lebbeke – De Jeugdboekenweek draait in Lebbeke op volle toeren.

“In totaal komen tijdens de maand maart meer dan 1.500 kinderen uit de Lebbbeekse scholen over de vloer”, aldus bibliothecaris An Heirbaut.

“Zoals elk jaar voorzien we voor elke klas uit de kleuter- en lagere scholen van Lebbeke een auteur die komt vertellen over de geschreven boeken. Als de schrijvers ook tekenaars zijn, leren ze hen zelfs de geheimen om mooie tekeningen te maken. Sommige kleuterklassen kwamen ook langs voor een sprookjestocht.”

Op woensdag 25 maart vindt van 15 tot 17 uur een spelnamiddag met Kobe de Lachmicrobe. Plaats. “Kobe de lachmicrobe is ontdekt in een hilarisch boek inde bib. We vragen aan alle kinderen om mee te helpen om het lachvirus te verspreiden. Dat kan op die namiddag door knotsgekke uitdagingen en opdrachten aan te gaan in de bib. Maar elk kind dat langskomt tijdens de jeugdboekenweek krijgt ook een tekening mee van Kobe om grappig in te kleuren en thuis voor het raam te hangen en zo de microbe te verspreiden”, aldus An Heirbaut.

De Jeugdboekenweek wordt op woensdag 1 april afgesloten met een buitenspeeldag en een speciaal voor die dag ontwikkeld bibspel! Alle kindjes krijgen dan ook een tattoo van Kobe de lachmicrobe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie