Search

Gentsesteenweg wordt tijdelijk opgelapt

Dendermonde – De gemeenteraad keurde deze maand een bedrag van ongeveer 135.000 euro goed voor tijdelijke werken in de Gentsesteenweg. De werken zullen plaatsvinden in augustus.

De wegen- en rioleringswerken in de Gentsesteenweg en Krijgem zijn opgenomen in de meerjarenplanning 2014–2019, maar zonder de toelage van ongeveer 400.000 euro van de Vlaamse overheid kan de stad de werken financieel niet rond krijgen.

“Recent is gebleken dat de bijdrage van de Vlaamse overheid in de nabije toekomst niet te verwachten is. Een uitvoering van de totale herinrichting zonder deze bijdrage is budgettair momenteel niet haalbaar. We blijven gaan voor een totale aanpak van de veiligheids- en rioleringsproblematiek en zal het project verder uitwerken zodat dit kan uitgevoerd worden bij het verkrijgen van de subsidie”, aldus de stad.

De stad neemt om de veiligheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren evenwel tijdelijke maatregelen.

“In de gemeenteraad van 18 maart is het aanbestedingsdossier voor deze maatregelen goedgekeurd”, meldt het bestuur. De kosten worden op 135.000 euro geraamd. De werken worden in augustus uitgevoerd.

Geplande werken

“In de Gentsesteenweg worden de twee middeneilanden ter hoogte van de Donckstraat verwijderd. De asfaltverharding van de rijweg wordt daarna volledig vernieuwd. Bij het fietspad langs de kant van de Donckstraat worden de betontegels verwijderd en vervangen door asfalt zodat het comfort van de fietsers er verhoogt.”

“Langs de kant van Krijgem kan deze werkwijze niet uitgevoerd worden wegens de onderliggende, gebrekkige riolering. Daarom zal het parkeervak langs deze zijde opgeschoven worden naar het midden, zodat een smallere rijwegbreedte ontstaat van 5,50 meter. Het huidige fietspad in betontegels wordt in gebruik genomen door de voetgangers en tussen de nieuwe ontworpen parkeerstrook en het voetpad wordt een breedte gecreëerd van 1.75 meter, voorbehouden voor de fietsers, die dan op een veilige en comfortabele manier, onze stad kunnen binnenrijden.”

“Door deze ingrepen zullen zowel auto’s als fietser rijden op een nieuwe asfaltverharding en zal de snelheid van het doorrijdend verkeer trager zijn met behoud van het aantal parkeerplaatsen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie