Search

“Sluiten overweg in de Paalstraat geen goed idee”

Dendermonde – De gemeenteraad gaf op 18 maart groen licht voor het opstellen van een landbouweffectenrapport naar aanleiding van de aanleg van een fietspad tussen Oudegem en het station in Schoonaarde.

In juli vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met het aanleggen van een fietspad over lange afstand langs de spoorlijn 53 vanaf VPK-Oudegem tot aan het station in Schoonaarde. De provincie Oost-Vlaanderen zal de werken uitvoeren. Dendermonde staat in voor de beschikbaarheid van de nodige gronden.

De gemeenteraad verklaarde zich toen eveneens principieel akkoord met de sluiting van de spoorwegovergangen in de Paalstraat en de zijbaan Eegene mits voldaan wordt aan een aantal voorwaarden waaronder de opmaak van een landbouweffectenrapport inclusief het uitwerken van maatregelen om de eventuele, negatieve effecten te milderen.

De gemeenteraad keurde op 18 maart een budget van 30.000 euro voor dit rapport, opgemaakt door de Vlaamse Landmaatschappij, goed.

“Extra verkeer in de dorpskom”

“Vooral de overweg in de Bosstraat trekt de aandacht. Recente cijfers tonen aan dat de bewoners van de Bosstraat en Paalstraat zeer frequent gebruik maken van de overweg, zowel met de wagen als met de fiets. En uiteraard zijn er ook de vele recreatieve passanten”, aldus gemeenteraadslid Tomas Roggeman (N-VA)

“Een sluiting zal veel verkeer omleiden langs de dichtstbijzijnde overweg, en dat is de Hofstraat. Gevolg: een hoop extra verkeer in de Oudegemse dorpskom en in de Hofstraat, waar de Harduynschool gevestigd is. Gaan wij in de spits tientallen auto’s extra door het dorpscentrum en langs de schoolpoort dwingen? Dat is geen goed idee.” In de gemeenteraad waarschuwde Roggeman al voor de mogelijke risico’s.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie