Zoek

Vanaf 21 april dringende herstellingswerken in de Gentsesteenweg

Dendermonde – De stad voorziet in de Gentsesteenweg tijdelijke maatregelen om de veiligheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren. Dit gebeurt in afwachting van een totale aanpak van de veiligheids- en rioleringsproblematiek.

“Recent is echter een onverwachte verzakking van het voetpad vastgesteld in de omgeving van huisnummers 13, 15 en 17. Op deze plaats bevindt zich onder het fietspad de overwelfde waterloop 11. Een camera-inspectie heeft uitgewezen dat deze overwelving breuken vertoont”, laat de stad weten.

“Om geen verder schade te veroorzaken heeft het college van burgemeester beslist dat de overwelving bij hoogdringendheid zal hersteld worden. Om snel en met zo min mogelijk hinder voor de omwonenden te werken, is gekozen voor de speciale uitvoeringsmethode ‘pipe-bursting’, die zal uitgevoerd worden door de firma Sewer-tec uit Geel.”

“Hierdoor moet de straat niet volledig opengebroken worden, maar er worden 3 putten gegraven waarbij in de bestaande overwelving een nieuwe afvalwaterbuis wordt geschoven vanaf huisnummer 5 tot en met de woning met huisnummer 37. Bovendien wordt door deze methode de uitvoeringstermijn voor de aanleg van de nieuwe riool gehalveerd.”

De voorbereidende werken starten op dinsdag 21 april. “In de week van 27 april worden de nieuwe buizen geleverd en ter plaatse aan elkaar gelast. Vanaf 4 mei worden de buizen ondergronds gebracht. De aannemer voorziet het einde van de werken tegen het weekend van 9 mei, indien de weersomstandigheden dit toelaten.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie