Zoek

Klacht tegen dubieuze aanwerving

Lebbeke – N-VA dient klacht in tegen de dubieuze aanwerving van een technisch assistent door de gemeente Lebbeke.

“Het schepencollege besliste om gebruik te maken van de rangschikking van de geslaagde kandidaten voor het aanwervingsexamen van technisch assistent voor de Groendienst, waarvoor de selectie eerder georganiseerd werd, gezien het over een vergelijkbaar functieprofiel gaat”, aldus André Segers (N-VA).

“Nu blijkt dat deze rangschikking niet gerespecteerd werd en dat er iemand aangeworven is die helemaal niet op deze lijst van geslaagden voor komt.”

“Dat men besluit om de lijst van geslaagden voor een soortgelijke functie te gebruiken, om tijd en geld uit te sparen, kan ik begrijpen. Maar dat men dan vervolgens afwijkt van deze lijst en iemand aanwerft die helemaal niet geslaagd is voor de selectieproeven, kan voor mij niet door de beugel. Aanwervingen bij de gemeente zijn aan strikte regels gebonden en deze dienen te worden gerespecteerd. Wij dienden vorige maand, tegen deze aanwerving dan ook een klacht in bij de bevoegde provinciale overheden”, aldus André Segers (N-VA).

An Vervliet, N-VA fractieleider gemeenteraad: “Als oppositie kunnen wij het niet dulden dat de wetgeving niet gerespecteerd wordt. Bovendien komt men zelfs de eigen beslissing niet na.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie