Zoek

Vlaams Belang voerde actie aan VPK Oudegem

Oudegem – Het Vlaams Belang voerde vandaag aan de ingang van het VPK in Oudegem actie tegen sociale dumping. De actie kadert in de nationale actieweek van de Vlaams-nationale partij naar aanleiding van de dag van de arbeid.

Volksvertegenwoordiger Barbara Pas: “Door de Europese opengrenzenpolitiek wordt onze arbeidsmarkt overspoeld door goedkope arbeidskrachten. Vlaamse werknemers worden uit de markt geprijsd of dienen hun lonen naar beneden bij te stellen. Deze sociale dumping moet stoppen.”

“Sinds 2011 gingen er in de bouw bijna 13.000 banen verloren, terwijl het aantal buitenlanders er verviervoudigde. Niet omdat er minder werk was, wel omdat lageloonarbeiders uit het Oostblok gestaag hun plaats innemen. Maar ook in de transport-, vlees-, bewaking- en schoonmaaksector vloeit er sociaal bloed. Polen, Tsjechen, Slovaken, Bulgaren en Roemenen zijn er eerder regel dan uitzondering”, aldus Barbara Pas.

“Als sociale volkspartij verzetten we ons met klem tegen de Europese dumpingpolitiek. Met een 4-puntenprogramma dat we in de verscheidene parlementen op de agenda plaatsen, willen we het tij keren. Hierin eisen we onder meer de afschaffing van het Europees opengrenzenbeleid en de aanpassing van de verouderde detacheringsrichtlijn die sociale dumping creëert.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie