Search

Geslaagde inzamelactie van schoolspullen

schoolspullen

schoolspullen

Dendermonde – Vrouw & Maatschappij Dendermonde hield een inzamelactie van schoolmateriaal en schonk dit op 17 augustus aan Kinderfonds De Tondeldoos.

“De schoolvakantie loopt bijna ten einde. Binnen minder dan twee weken zullen er opnieuw meer dan 1 miljoen Vlaamse kinderen klaar staan om boekentassen te vullen. Eén op de tien kinderen in Vlaanderen wordt echter in een kansarm gezin geboren. Ook op school is dat een harde realiteit. Schoolmateriaal is immers duur en voor veel mensen een te grote uitgave bij het begin van het schooljaar”, aldus Nele Cleemput, regiovoorzitster van Vrouw & Maatschappij.

Succesvolle actie

Om die reden organiseerde Vrouw & Maatschappij Dendermonde een inzamelactie van goed en leuk schoolmateriaal zoals herbruikbare boekentassen, rugzakken, pennenzakken, turn- en zwemzakjes, mappen, schrijfblokken, setjes kleurpotloden en stiften, slijpers, verfborstels, perforators, gradenbogen, woordenboeken, blocnotes, vuilnisbakjes, bureaulampen, schriftjes, drinkbussen en brooddozen enzovoort. Het ingezamelde materiaal werd aan het kinderfonds De Tondeldoos geschonken.

De Tondeldoos

De Tondeldoos begeleidt een 120-tal Dendermondse gezinnen, met meer dan 250 kinderen, waarvan het grootste deel nog naar school gaat. Naast hun reguliere werking, materiële ondersteuning, voedselpakketten en broodronde, vorming, buurthuis J&A, het doorbreken van sociaal isolement door activiteiten en groepsvorming enzovoort besteedt De Tondeldoos ook aandacht aan de school door o.a. huiswerkbegeleiding.

Nele Cleemput: “Schoolmateriaal was dus zeker welkom. Vrouw & Maatschappij, de vrouwenwerking van CD&V, is dan ook blij 14 tafels boordevol met bruikbaar schoolmateriaal in goede staat te kunnen inzamelen en dankt van harte de vele gulle gevers en milde schenkers. Er wordt door Vrouw & Maatschappij ook de komende weken trouwens nog extra schoolmateriaal opgehaald bij mensen die verhinderd waren voor het inzamelmoment.”

“Met dit initiatief willen we graag bijdragen aan de goede start van een nieuw schooljaar voor schoolkinderen uit kansarmere gezinnen, zodat zij het nieuwe schooljaar met boekentas, brooddoos of zwemzak kunnen starten. Een blije 1ste september voor iedereen, daar gaan we voor”, aldus afdelingsvoorzitster Ann Pauwels.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie