Search

Katuit behoort al tien jaar tot het werelderfgoed

katuit

Dendermonde – De traditionele reuzenommegang Katuit werd tien jaar geleden werelderfgoed en dat wordt op donderdag 27 augustus uitgebreid gevierd. Naar goede gewoonte zorgen Indiaan, Mars en Goliath en de duizend gekostumeerde figuranten ook dit keer voor een mix van traditie en vernieuwing.

“Dit jaar is het precies 10 jaar geleden dat de Unesco het Ros Beiaard, de Gildereuzen en hun ommegangen erkend heeft als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Bovendien bevinden we ons halverwege twee Ros Beiaardommegangen. Deze beide feiten vormen de hoofdinspiratie om deze editie van Katuit in het teken te plaatsen van het Ros Beiaard en de Ros Beiaardommegang”, aldus regisseur Patrick Segers.

Op de Grote Markt wordt Katuit voorafgegaan door een voorprogramma van internationaal topniveau. Patrick Segers: “Sol’Air Company & Spheric Emotion brengen een poëtisch visueel en muzikaal spektakel met grond en luchtacrobatie. Deze internationaal gerenommeerde artiesten – een exclusief vrouwelijk gezelschap uit Amsterdam, London en Berlijn – brengen een show die op maat werd samengesteld voor Katuit. Vooraf zorgen de muzikanten van Orchestre International du Vetex voor de nodige ambiance op de markt.”

Na afloop van de reuzenommegang volgt opnieuw een grote party. “Het startte als een proefproject na Katuit in 2009: een Reuze(n)fuif na het vuurwerk op de Grote Markt. Hoewel de eerste editie een verrassing was, werd de afterparty door de Dendermondenaren met groot enthousiasme onthaald. Het zou een doodzonde zijn de Dendermondenaren, en de vele toeschouwers van buiten de stad, dit jaar een Reuze(n)fuif te ontzeggen. We verwachten daarom iedereen, in feeststemming, op de Grote Markt na het vuurwerk”, aldus Patrick Segers.

Meer informatie. Dienst Toerisme, Stadhuis, Grote Markt. Tel. 052 21 39 56.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie