Zoek

Abdijschool zal 144 vluchtelingen onderdak bieden

Dendermonde – De federale ministerraad besliste vrijdag een opvangcentrum te openen in Dendermonde. “Er is een contract afgesloten voor één jaar tussen Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, en het provinciebestuur. Het Provinciaal Centrum De Abdijschool aan de Oude Vest wordt hiervoor tijdelijk opengesteld voor de opvang van maximum 144 personen, waarvan een groot deel niet-begeleide minderjarigen”, laat het stadsbestuur weten. “Zodra we meer weten, wordt er verder gecommuniceerd.”

“De inrichting en uitbating van het gebouw zullen door Fedasil gebeuren. Maatschappelijk werkers en opvoeders zullen permanent instaan voor de begeleiding van de vluchtelingen. Alle begeleiders worden aangeworven door de plaatselijke VDAB en opgeleid door Fedasil.”

Stad richt taskforce op

“Een exacte datum waarop het centrum zal openen en de vluchtelingen aankomen, is er nog niet. Gezien de hoogdringendheid, zal dit zeker binnen enkele weken plaatsvinden. Het stadsbestuur richt een taskforce op met medewerkers van de stad, OCMW en politie met als doel deze opvang met Fedasil zo goed mogelijk voor te bereiden en verschillende vragen te inventariseren. Verder overleg zal gebeuren met onder andere buurtbewoners, middenstand, scholen, verenigingen enzovoort.”

“Door de inspanningen van de federale, provinciale en lokale overheden en door de spontane initiatieven van burgers en verenigingen kunnen wij ons steentje bijdragen voor een menswaardige opvang van deze vluchtelingen in nood.”

Meer informatie

De stad communiceert drie e-mailadressen waar inwoners met vragen terecht kunnen. “We zijn ons bewust dat heel wat burgers bezorgd zijn en vragen hebben. We hebben hiervoor alle begrip.”

Algemene vragen: opvangcentrum@dendermonde.be
Vragen over ordehandhaving en veiligheid: veiligopvangcentrum@dendermonde.be
Wilt u meehelpen als vrijwilliger: vrijwilligeropvangcentrum@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie