Hintlabyrinth opent eerste escape room in Dendemonde

0

Dendermonde – “We openen begin december een uniek concept in Dendermonde. We gaan een Live escape room opstarten”, mailde Steven De Corte van Hintlabyrinth en meteen had hij onze volle aandacht.

Steven De Corte, Freyja Moens en Thomas Van Moortel bouwden in het prachtige kasteeltje aan het begin van de Sint-Gillislaan, tegenover Het Huis van Cleophas, een kamer waarin je met maximum vier andere spelers wordt opgesloten en je via allerlei hints en aanwijzingen moet proberen ontsnappen.


“We hoorden voor het eerst van het concept vorig jaar tijdens een vakantie in Dubai”, vertelt Freyja Moens. “We vonden het zo’n geweldige ervaring dat het idee groeide om dit ook hier te lanceren. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar meer informatie en een geschikt pand. Momenteel zijn er een tiental escape rooms in ons land, maar voor de regio Dendermonde zijn wij de eerste.”

Escape room, een spel voor jong en oud

Hintlabyrinth opende – ook al is de uitdrukking misschien niet helemaal correct – de deuren op 22 november jongstleden. De escape room ziet er een beetje uit als de kamer van een undercover agent uit de jaren zestig of zeventig. Er staat een groot bureau, een kast, een grote fauteuil en er hangt een indrukwekkende wereldkaart aan de muur. “In deze ruimte zitten allerlei hints verstopt. Je kan trouwens niet toevallig de oplossing vinden, want elk raadsel leidt naar een volgende”, vertelt Steven.

“Het is een spel dat door jong en oud kan worden gespeeld, door collega’s, studenten, gezinnen, verenigingen enzovoort. Het belangrijkste is dat iedereen samenwerkt om de codes te kraken en de puzzels op te lossen”, licht Thomas toe. “Je hebt een uur de tijd en daarna gaat onherroepelijk de deur open en heb je het spel verloren.”

Escape room Hintlabyrint bevindt zich aan de Sint-Gillislaan 6 in Dendermonde. Je kan er terecht op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur. Reserveren doe je best via de website.

Klik hier voor meer informatie over Hintlabyrinth of bel 0494 29 29 97.

hintlabyrinth
Onderschrift: Steven, Freyja en Thomas dagen je uit om op 60 minuten te ontsnappen uit de escape room.