Search

Orde der stalhouders geeft Sint-Gillis kleur terug

sint-gills

sint-gills

Sint-Gillis – “Als nieuwjaarscadeau aan alle inwoners van Sint-Gillis en als een soort van dank-u-wel-merci voor de schitterende reacties die we kregen tijdens de comeback van het Peird van Sint-Gillis wil de Orde der Stalhouders graag iets terug doen”, stelt voorzitter Tony Callaerts.

“Daarom hebben we besloten om Sint-Gillis kleur te geven. Of beter: haar kleur terug te geven. In samenspraak met de Stad Dendermonde en in samenwerking met aannemersbedrijf Veldeman zal de Orde het wapenschild aan het gemeentehuis restaureren. In vergelijking met de schilden aan de gemeentehuizen in de buurt oogt het onze immers een beetje flets. Het is dus dringend, na jaren blootgesteld te zijn aan weer en wind, aan een opsmukbeurt toe.”

Tony Callaerts: “Dit jaar willen we het zijn mooie blauwe en goudgele kleuren van weleer terug geven. Omdat dit op professionele wijze moet gebeuren kunnen we daarvoor rekenen op de expertise van Veldeman Aannemingen, gelegen aan het Bosveld een bedrijf met vestiging in Sint-Gillis. Zij zullen ons met raad en daad bijstaan zodat binnenkort het schild weer zal schitteren aan de muur van ons gemeentehuis. Wanneer dit zal gebeuren hangt een beetje af van de weersomstandigheden de komende weken.”

“De officiële inhuldiging zal plaatsvinden op één van de traditionele kermiszondagen van Sint-Gillis. De Orde wenst de Stad Dendermonde en Veldeman alvast te bedanken voor de samenwerking en hoopt dat de Sint-Gillissenaren tijdens de Bloemencorso in september het voorbeeld zullen volgen door ook voor massaal veel blauw en geel te zorgen aan de gevels in Sint-Gillis”!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie