Gemeenteraad keurde stadsbegroting goed

0

Dendermonde – Het stadsbestuur maakte in december zijn plannen en daaraan gekoppeld de begroting voor dit jaar bekend. Het plan bouwt verder op het meerjarenplan 2014-2019 dat in december 2013 door de gemeenteraad werd goedgekeurd. De zogenaamde speerpunten uit het meerjarenplan – namelijk Dendermonde als duurzame, ondernemende, zorgzame, veilige en dienstverlenende stad – keren in het plan voor 2016 terug.

Wat de duurzame stad betreft valt vooral de restauratie en inrichting van het stadhuis, het eerste deel van de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne langs de Oude Vest en de uitvoering van het klimaatplan op. De bouw van een nieuw jeugd- en dienstencentrum in Appels gaat voorlopig de koelkast in. Het stadsbestuur meldt verder dat 20 jaar cultuurcentrum Belgica met een passend feestprogramma zal worden gevierd op 7 en 8 oktober bij de heropening van het gerenoveerde Belgica Theater. Uiteraard plant de stad dit jaar veel meer.


Download hier het volledige document (pdf).