Zoek

Nelly Maes en Marc De Backer op Toast Literair

Dendermonde – Zondag 24 januari om 10.30 uur organiseert Het Davidsfonds ‘Toast Literair’ in de cafetaria van het Oscar Romerocollege.

“In onze ‘Toast Literair’ komen twee boekenliefhebbers die een band hebben met Dendermonde vertellen over de omgang met boeken en over hun lievelingsboeken. Het zijn Nelly Maes en Marc De Backer”, aldus Willy Depouillon van Het Davidsfonds. “Nelly Maes is vooral gekend als voormalig politica die verschillende mandaten vervulde. Ze is sedert 2005 voorzitster van het Vlaams Vredesinstituut. Minder bekend is dat ze gedurende vele jaren de bezielende moderator was van de leesclub van onze Davidsfonds afdeling”.

De tweede gast is Marc De Backer. “Marc De Backer, voormalig journalist en lid van de Dendermondse Perskring, is ook auteur van ‘Van Ros tot Reus’. Dit boek over het Ros Beiaard, zijn ontstaan, zijn sage en zijn evolutie geeft door middel van anekdotes en nooit eerder gepubliceerde weetjes ook aan hoe de Dendermondenaar de Ros Beiaardommegang beleeft.”

Deelname in de kosten: leden 5 euro, niet-leden 7 euro. Reserveren is niet nodig.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie