Zoek

90-tal leerlingen volgen onthaalonderwijs

hilde crevits

Dendermonde – Vrijdag 22 januari bracht minister van Onderwijs Hilde Crevits een bezoek aan de gemeenteschool De Klinker in Schoonaarde. Ze volgde er een reanimatiedag voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar die door de school samen met het Rode Kruis was georganiseerd. Met het initiatief wil de school ervoor zorgen dat alle kinderen de basisprincipes van reanimatie kennen en dat ze met een AED-toestel kunnen werken.

“Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits draagt dit initiatief een warm hart toe. Onderwijs heeft hier een rol te spelen. Onderzoek wijst namelijk uit dat jongeren die een basisopleiding reanimatie volgen sneller geneigd zijn om levensreddende handelingen uit te voeren. De minister lanceerde intussen de website EHBO op school”, aldus Katrien Rosseel, woordvoerder van de minister.

Op bezoek in het Oscar Romerocollege

Eerder die dag bezocht minister Crevits ook het Oscar Romerocollege in Dendermonde. Ze ging er een kijkje nemen in één van de OKAN-klassen, de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers, die begin januari werden opgestart als gevolg van de komst van minderjarige asielzoekers in het opvangcentrum De Abdijschool.

Naar aanleiding van haar bezoek aan Dendermonde liet minister Hilde Crevits weten dat op dit ogenblik ruim 3.900 leerlingen onthaalonderwijs voor anderstaligen in het secundair onderwijs volgen.

“Sinds het begin van het schooljaar is het aantal anderstalige nieuwkomers in het gewoon secundair onderwijs in het Nederlandstalig secundair onderwijs bijna verdubbeld”, aldus Katrien Rosseel.

“Het onthaalonderwijs heeft tot doel anderstalige leerlingen die recent in Vlaanderen zijn aangekomen gedurende één schooljaar op te vangen en hen zo snel mogelijk Nederlands te leren. Nadien kunnen ze les volgen in de studierichting die het beste bij hun talenten aansluit. Om dat traject goed te begeleiden kunnen scholen een beroep doen op vervolgcoaches. Zij ondersteunen anderstalige nieuwkomers tijdens en na de overstap naar het gewoon onderwijs.”

Op dit moment volgen een 90-tal leerlingen uit het open opvangcentrum voor niet-begeleide vluchtelingen OKAN-onderwijs in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie