Search

Lokale jobbeurs brengt werkgevers en werknemers samen

jobbeurs

De eerste editie van de lokale jobbeurs #Go4Local komt er omdat in de regio Dendermonde een groot aantal jobs niet ingevuld geraken. De initiatiefnemers van de beurs willen daarom “werkgevers en werknemers uit de regio met elkaar in contact te brengen”. Het initiatief komt van de stad Dendermonde, VDAB, lokale partners en bedrijven.

“We leggen het accent op werken in eigen streek, omdat dit aangenaam en voordelig is voor alle partijen”, aldus de intiatiefnemers.

Waarom vindt Mario Van de Voorde, zaakvoerder van het IT-bedrijf IT1 en als werkgever deelnemer aan de jobbeurs, het belangrijk om medewerkers uit de buurt aan te trekken?

“We willen de woonwerk verplaatsing zo kort mogelijk voor onze medewerkers, want ervaring leert ons als deze te groot is we ons competitief voordeel hieromtrent verliezen, medewerkers willen namelijk ook kort bij huis werken”, zegt hij. “Ons voordeel daarbij is dat we meer competente medewerkers kunnen aantrekken die voorheen in de grootsteden werkten bij grote ondernemingen.”

De voordelen voor de werknemer zijn ook duidelijk.

“Betere work-life balance, men kan al gauw 40 uren per maand uitsparen aan verplaatsingstijd, die men nu kan gebruiken voor quality time met bijvoorbeeld het gezin of voor hobby’s en zelfs een bijberoep”, zegt Mario Van de Voorde. “Men kan tijdens de middagpauzes bijvoorbeeld ook snel over huis gaan en eventueel inkopen doen waarvoor men anders geen tijd heeft.”

Op de vraag of hij nu al rekening houdt met de woonplaats van nieuwe medewerkers antwoordt Mario volmondig ja. “We houden hier binnen IT1 al jaren rekening mee.” Zijn trouwens alle profielen even vlot beschikbaar in de regio? Mario: “Zeker niet, ondersteunende profielen op vlak van logistiek, administratie en sales zijn meestal vlot te vinden, maar wat gespecialiseerde sales en technische profielen betreft is dat moeilijker, zeker toch voor ons doelpubliek van klanten en volgens de marktverloning in een KMO.”

Mario Van de Voorde juicht de organisatie van de jobbeurs toe.

“Het is bijzonder positief. Het verbetert onze lokale visibiliteit. Het vinden van competente medewerkers die kortbij willen werken, is voor IT1 belangrijk zelfs in tijden van toename in teleworking”, bevestigt hij.

“We hebben eerder deelgenomen aan andere jobbeurzen in de regio, met verdeeld succes. Uiteraard hopen we wat geïnteresseerde sollicitanten te krijgen, die we dan hopelijk na het positief doorlopen van onze sollicitatieprocedure kunnen werven.”

De jobbeurs Go4Local met onder meer Autorama, Az Sint-Blasius, Bouwpartners Poppe, DDS-Verko, Fit Things, Gezel, Intersig, IT1, Lansweeper, OCMW Dendermonde, Ontex, Premium Sound Solutions, Sivafrost, VDAB, Veldeman, Vondelmolen vindt plaats op donderdag 30 maart van 10 tot 19 uur in zaal Hangar43, Fabriekstraat 43 in Baasrode. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van