AC Lebbeke verzilverd 73 veldloopmedailles

0

ac lebbeke

Koninklijke Atletiekclub Lebbeke blikt terug op een zeer sterk veldloopseizoen. Liefst 73 keer stond een Lebbekenaar op het podium van een regionale of (inter)nationale cross. De club doet het daarmee alweer iets beter dan een jaar eerder toen 68 medailles werden behaald.

De blauw-witte atleten kunnen terugblikken op enkele sterke kampioenschappen. Zo konden Astrid Verhoeven en Bo Van Aken voor zilver en brons zorgen op het Belgisch kampioenschap. Samen met Lotte Hellinckx zorgden zij ook voor de medailles op het PK.


Dries De Smet maakte begin 2017 zijn internationale debuut. Hij trok hij samen met drie clubgenoten naar het ECCC en zette er met een zesde plaats een knap individueel resultaat neer. AC Lebbeke kroonde zich er tot het twaalfde veldloopteam van Europa.

(c) Foto Sven Pieters