Stadsgenote Linda Mys verdiept zich in het fenomeen stress

0

Linda Mys bestudeerde de voorbije twee jaar het fenomeen stress nadat ze zelf ook werd geconfronteerd met stress op het werk. Begin dit jaar startte ze een eigen praktijk om mensen die worstelen met stress en allerhande belemmerende, saboterende en ziekmakende automatismen vooruit te helpen.

“We willen allemaal vrij zijn van stress, maar weten dikwijls niet hoe”, steekt Linda van wal.


“Sommige situaties of gedachten blijven ons achtervolgen. We willen ze zó graag loslaten en toch lukt dat niet. Het is alsof we eraan vastkleven.”

“We vertonen veel meer stressgedrag dan we denken. Stress wordt veroorzaakt door elke situatie of gedachte waarvan we boos, gefrustreerd of angstig worden”, aldus Linda. “In feite reageren we op een herinnering waarbij we ooit – uit veiligheidsoverwegingen – de controle verloren. We gaan dan vechten, vluchten of bevriezen om nieuw controleverlies te vermijden. Er ontstaat een onevenwicht tussen denken en voelen, tussen onze beide hersenhelften.”

Onbewust gedrag doorbreken

“Stressreacties zijn automatisch gedrag. Als je weet dat amper 5% van ons gedrag bewust is en 95% onbewust of automatisch, begrijp je waarom het zo moeilijk is om stressgedrag te verminderen of te stoppen. We moeten dus bij het onbewust gedrag komen om het te kunnen doorbreken.”

Door middel van een eenvoudige spiertest kan dat en wordt de aanwezigheid van stress vastgesteld.
“De volgende stap is dat we, door in een bepaalde positie te gaan zitten, de beide hersenhelften terug verbinden om dan de stress van een bepaalde situatie los te laten”, legt Linda uit.

Positieve ervaringen delen

“Enkele jaren geleden, toen ik op de rand van een burn-out stond, ontmoette ik een dame die me confronteerde met mijn beperkende overtuigingen en stressgedachten. Na twee individuele sessies ondervond ik dat ik stress weldegelijk kon loslaten en ben ik opleidingen gaan volgen. Dit heeft zoveel gemoedsrust en positieve verandering in mijn leven gebracht, dat ik het onverantwoord zou vinden dit niet te delen met andere mensen”, aldus Linda.

“We verlangen allemaal naar wereldvrede, maar de meeste mensen vinden niet eens vrede in zichzelf. Hoe meer onrust en angst we zelf vervangen door innerlijke vrede, hoe mooier de wereld kan worden.”

Informatiesessies

Op woensdag 31 mei en 7 juni telkens om 19.30 uur geeft Linda Mys een informatiesessie in zaal Kluster, Dr. Haekstraat 17 in Grembergen. De toegang bedraagt 10 euro. Je ontvangt naast een drankje ook een praktische toepassing om tot rust te komen.

Inschrijven voor deze workshops kan via 0473 92 34 66 of linda@vrijvanstress.be.

Meer informatie: www.vrijvanstress.be


Gratis tickets

Editie heeft voor elke sessie 2 keer 2 tickets om weg te geven. Wil je kans maken op een duo-ticket stuur dan een mail naar info@editie.net. De gelukkigen worden via e-mail op de hoogte gebracht.