Zangkoren verbroederen tijdens pinksterweekend

0

Het mannenkoor GV Sängerlust 1951 uit Nieder-Liebersbach in Duitsland is tijdens het pinksterweekend te gast in Grembergen. De koorleden verblijven er bij leden van het Sint-Lutgardiskoor. De verbroedering tussen beide zangkoren gaat meer dan veertig jaar terug.

“Het begon in 1975 toen we voor het eerst een optreden gaven in een geïmproviseerde tent in Nieder-Liebersbach. Twee jaar later kwam het Duitse koor naar Grembergen”, vertelt Marc De Koning van het Sint-Lutgardiskoor. “Er waren al die jaren regelmatig uitwisselingen en ondertussen zijn hechte vriendschappen ontstaan wat de band tussen de koren heeft versterkt.”


Dit jaar wordt het Duitse koor opnieuw uitgenodigd naar Grembergen. “We verwachten onze Duitse vrienden op vrijdag 2 juni”, aldus Marc De Koning. “Zaterdag 3 juni hebben we een uitstap gepland naar Gent en een bezoek aan brasserie en distillerie Rubbens in Wichelen. Daar zullen zonder twijfel ook al enkele liederen gezongen worden.”

Op pinksterzondag 4 juni gaat GV Sängerlust 1951 de hoogmis opluisteren. Het gastkoor zal daarnaast op zondag 4 juni om 20 uur samen met het Sint-Lutgariskoor ook optreden in zaal De Grind in de Rootjensweg in Grembergen. Tickets voor dit concert kosten 5 euro.