David Steeman opent eigen brouwerij in Mespelare

0

David Steeman uit Mespelare brouwt al vijf jaar in zijn vrije tijd eigen bieren. Zijn bieren zijn een groot succes en daarom opent hij Brouwerij Steeman. Hij bedenkt en brouwt er met veel passie voor de stiel op een zelfgemaakte proefinstallatie aparte bieren.

“Het is de uit de hand gelopen hobby”, schrijft David Steeman op zijn website. “Sinds 2012 ben ik gepassioneerd bezig met het ontwikkelen en brouwen van mijn eigen bieren. Ik neem enthousiast deel aan de gemeenschap van hobbybrouwers in Vlaanderen en Nederland.”


Rijke biertraditie

brouwerij steemanNu zijn bieren meer en meer succes krijgen, is David Steeman toe aan een volgende stap en opent hij een echte brouwerij in Mespelare waar hij op een zelfgemaakte proefinstallatie aparte bieren brouwt.

David Steeman: “België heeft een rijke brouwtraditie die volgens mij net teveel blijft hangen bij het traditionele gamma van Blond, Bruin en Tripel. Om te tonen dat goed bier ook origineel en vernieuwend kan zijn, zoals ook de groeiende craft beer-beweging in het buitenland toont, maakt brouwerij Steeman bieren zoals een koffietripel, een Stout met marshmallows, een mandarijn blond of een Stout met geturfde whisky-smaak.”

Hopmonkey, fris biertje

“Eén van de meest succesvolle recepten, het hoppig blonde en frisse biertje Hopmonkey, brouw ik regelmatig op een oplage van 2.000 liter bij een grote commerciële brouwerij. Dit bier spreekt aan door zijn mooie volle smaak, ondanks het lage alcoholgehalte van 5,5%”, zegt David Steeman.

“Deze zomerse terrasjeslieveling is te krijgen in de handel en betere biercafés in en rond Dendermonde, onder andere bij drankenhandels Surprise, Verhelst en Ambarosa.”