Inzamelingsactie van oude bh’s voor het goede doel

0

Mio Sogno

Ann Heremans van lingeriezaak Mio Sogno voert in maart campagne ten voordele van Manjai Kids, het project van Dendermondenaar Ilse Callebaut in Gambia. Het plan is om zoveel mogelijk oude bh’s in te zamelen en deze een tweede leven te geven via kleinschalige projecten in het West-Afrikaanse land.

“De uitdaging om oude bh’s in te zamelen voor een goed doel spookte al langer door mijn hoofd”, zegt Ann Heremans enthousiast. Ann runt al 15 jaar Mio Sogno, een speciaalzaak in lingerie en badmode, en dus is de link met bh’s snel gelegd. Ik kwam in contact met Ilse Callebaut van Manjai Kids en zo is het hele initiatief in een stroomversnelling gekomen. Dankzij Ilse komt onze steun ook rechtstreeks terecht bij de mensen die ze kunnen gebruiken.”


Dag in, dag uit

“Het is in de allereerste plaats de bedoeling om zoveel mogelijk bh’s in te zamelen om het project van Ilse te steunen”, zegt Ann Heremans. “Elke vrouw heeft wel een paar bh’s liggen die versleten zijn of die te groot of te klein zijn geworden. Het is trouwens voor een kledingstuk dat zo intens wordt gedragen geen overbodige luxe om het af en toe te vervangen.”

De actie houdt geen enkele aankoopverplichting in, maar om het initiatief kracht bij te zetten krijgt men voor iedere oude bh een waardebon van 10 euro die bij de aankoop van een nieuwe bh of bikini in maart en april kan worden ingeruild. “Hopelijk wordt op deze manier de inzamelactie een groot succes en kunnen we bijdragen aan de projecten van Ilse in Gambia. We hopen op z’n minst een paar honderd bh’s te kunnen inzamelen”, aldus
Ann.

Gambia

“Veel gezinnen in Gambia hebben onvoldoende middelen om hun kinderen naar school te laten gaan. Deze scholen en gezinnen zijn aangewezen op externe steun”, zegt Ilse Callebaut.

Met Manjai Kids steunt ze onder meer drie scholen. “Het gaat om financiële steun bij de uitbouw van een school in Bintang en materiële en educatieve steun aan twee scholen in Manjai Kunda.” Met de ingezamelde oude bh’s wil Ilse Callebaut twee kleinschalige projecten opzetten waarbij de verkoop van de bh’s ervoor moet zorgen dat mensen de kans krijgen uit de armoede te ontsnappen. “”Ik geloof in projecten zoals deze die de arme bevolking van Gambia helpen om meer zelfstandig en onafhankelijk te worden”, aldus Ilse Callebaut.

De inzamelingsactie van oude bh’s loopt van 1 tot 31 maart. Je kan de kledingstukken bezorgen bij Mio Sogno, Oude Vest 69 in Dendermonde. Je ontvangt per bh een waardebon van 10 euro die je bij een aankoop van een nieuwe bh of bikini in maart en april kan inruilen.