Jazz Centrum Vlaanderen doet Hot Club de Belgique herleven

0

Begin februari opende een gloednieuwe tentoonstelling in het Jazz Centrum Vlaanderen. Dit keer wordt de rijke geschiedenis van de ‘Hot Club de Belgique’ in de schijnwerpers gezet.

De club was van 1939 tot 1961 de belangrijkste jazzorganisatie in België. Op haar hoogtepunt verenigde de club 10.000 jazzliefhebbers via luisteravonden, een magazine en vooral met vele concerten. De Belgische jazzfans konden dankzij de vereniging hun idolen als Lester Young, Ella Fitzgerald en Louis Armstrong in levende lijve aan het werk zien.


Jazz Centrum Vlaanderen toont in deze overzichtstentoonstelling unieke concertaffiches, prachtige programmaboekjes en gesigneerde foto’s en doet de glorietijden van de ‘Hot Club de Belgique’ herleven.

Het Jazz Centrum Vlaanderen aan de Leopold II-laan 12 in Dendermonde kan je bezoeken van woensdag tot en met zaterdag telkens van 13.30 tot 16.30 uur en op afspraak.