Search

Dendermonde neemt dit jaar deel aan Wereldlichtjesdag

Dendermonde neemt voor de eerste keer deel aan Wereldlichtjesdag.

Wereldlichtjesdag vindt elk jaar plaats op de tweede zondag van december.

“Op deze dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is, het verdriet blijft”, aldus gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V).

Ze stelde aan OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek voor om Wereldlichtjesdag ook in Dendermonde te organiseren.

“De stad is dit initiatief zeer genegen en heeft dan ook beslist om in december 2018 Wereldlichtjesdag te laten doorgaan in Dendermonde. Er zal aan de betrokken stadsdienst Opvoedingspunt OpvoedenSamen opdracht gegeven worden dit evenement te organiseren”, aldus Patrick Meulebroek.

Virtuele lichtgolf

“Door Wereldlichtjesdag wereldwijd op hetzelfde moment te organiseren wordt een enorm gevoel van verbondenheid onder lotgenoten gecreëerd. Om 19 uur lokale tijd worden er wereldwijd vele kaarsjes aangestoken die minstens een uur branden”, aldus Nele Cleemput.

“Zo gaat als het ware een virtuele, 24 uur durende golf van licht over de wereld, die zich van tijdzone naar tijdzone beweegt. Dat geeft een warm gevoel waardoor (groot)ouders, broertjes, zusjes, … beseffen dat zij niet alleen zijn met dat immense verdriet.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van