Search

Geen uitzonderlijke daling werkloosheid in Lebbeke

Gemeente Lebbeke

De Lebbeekse burgemeester Francois Saeys maakte cijfers over de dalende werkloosheidsgraad in zijn gemeente.

“Het klopt dat de werkloosheid in Lebbeke op jaarbasis gedaald is met 15,7%”, aldus VDAB op een vraag van de gemeente Lebbeke.

“Eind juni telde Lebbeke 381 werkzoekenden. Uiteraard is dit een mooie daling, maar écht uitzonderlijk is dit nu ook weer niet. In het arrondissement Dendermonde bedraagt de daling 11,5%, voor de ganse provincie Oost-Vlaanderen 9,9%, en voor gans Vlaanderen 8,4%.”

“De werkloosheidsgraad in Lebbeke komt uit op 4,1%, wat uiteraard erg laag is, maar volledig te verklaren valt door de hoogconjunctuur waarin we momenteel verkeren.”

“Alle omliggende gemeenten hebben trouwens een werkloosheidsgraad in dezelfde grootte-orde, met uitzondering van Aalst (7,2%) dat een stedelijke werkloosheidsproblematiek kent. In West-Vlaanderen zijn er momenteel gemeenten met een werkloosheidsgraad van amper 2 à 2,5%.

“Dit maakt dat er dus uiteraard heel wat kansen zijn voor de huidige werkzoekenden, want de vraag naar arbeidskrachten blijft groot.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van