Natuurwinkel MaeleGijs vergroot winkelcomfort

0

Natuurwinkel MaeleGijs in het hartje van Dendermonde is zonder meer de referentie op het vlak van gezonde, biologische voeding in de regio. De zaak bestaat sinds 1991 en hoewel de gevel van de winkel niets laat vermoeden, werd de volledige winkelruimte onlangs fors uitgebreid. De biozaak is nu zelfs meer dan twee keer zo groot.

Zaakvoerder Philip Van den Abbeele droomde al een hele tijd van uitbreiden. “De laatste jaren zagen we het aantal klanten enorm toenemen waardoor de winkel te klein werd”, vertelt hij. “Het is opvallend dat meer en meer mensen bewust omgaan met wat ze eten en drinken en dat ze daarvoor een beroep doen op het aanbod en de expertise die we de voorbije twintig jaar hebben opgebouwd”.

Naast het toenemende aantal klanten die een gezonde levensstijl voor ogen hebben, is er volgens Philip Van den Abbeele een tweede verklaring voor het succes. “We zien dat een groot aantal mensen te maken heeft met allergieën als het om voeding gaat. De meest bekende aandoening is wellicht de glutenallergie. Voor klanten die gluten moeten vermijden, hebben we een grote keuze aan glutenvrije eetwaren. Maar ook mensen met andere allergieën kunnen we vaak alternatieven voorstellen.”

Dagverse groenten en fruit

MaeleGijs is na de verbouwingen minstens twee keer zo groot geworden. De voorbereiding van de werken nam ongeveer een jaar in beslag. De eigenlijke werkzaamheden zelf verliepen bijzonder vlot en snel. “We zijn in juni alles samen een week dicht geweest”, vertelt Philip Van den Abbeele. Het bedenken en uittekenen van de nieuwe inrichting en het coördineren van de werken zijn trouwens voor het grootste deel zijn werk.

“Het resultaat van alle inspanningen is dat het voor onze klanten aangenamer is om te winkelen. Het ruime aanbod – dat we altijd al hadden – komt nu meer tot z’n recht. We hebben meer plaats om producten, die vroeger bij manier van spreken op elkaar stonden gestapeld, beter te presenteren en dat maakt het aangenamer om te winkelen. We beschikken dankzij de uitbreiding nu ook over een grote koeltoog en dat betekent onder meer dat we meer dagverse groenten en fruit kunnen aanbieden”, aldus Philip Van den Abbeele.

Advies en service

De natuurzaak legde van bij de start het accent op advies en service en dat is altijd zo gebleven. “Je kan voor advies op vlak van voeding, gezondheid en levensstijl terecht bij onze twee consulenten. Ze helpen klanten graag met vragen over gezond leven in het algemeen, maar kunnen heel specifieke problemen beantwoorden”, geeft Philip Van den Abbeele aan.

Ook de lage prijzen bij MaeleGijs zijn mooi meegenomen. Bovendien werd een paar maanden geleden een nieuwe klantenkaart ingevoerd. Stempels en bonnetjes verzamelen, behoren definitief tot het verleden. Bij elke aankoop wordt de klantenkaart gescand en een korting van €5,00 meteen in rekening gebracht.

MaeleGijs, de speciaalzaak voor gezond leven, is meer dan de moeite waard om te (her)ontdekken omwille van het winkelcomfort, de snelle bediening, het gratis advies, de aantrekkelijke prijzen en de interessante kortingen, maar nog meer om het grote aanbod biologische voeding, de suikervrij, glutenvrij of zoutarme voedingmiddelen, de verschillende kruiden en specerijen, de grote versafdeling, de grote keuze aan voedingssupplementen, tincturen, bachbloesems enzovoort.

MaeleGijs bevindt zich aan de Vlasmarkt 37 in Dendermonde. De zaak is open van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Meer informatie op www.maelegijs.be. Volg MaeleGijs voor extra informatie over gezonde voeding ook via www.facebook.com/maelegijs.

Tel: 052 21 40 48.