Café wordt yogacentrum in Grembergen

0

Yogacentrum Mayoki opende pas de deuren.

In Grembergen werd café Den Bonten Os omgebouwd tot yogacentrum Mayoki. Het initiatief komt van Lieve Deraeve (foto). “Waar voorheen het bier uit de tapkraan vloeide, is dit nu een plaats voor verbinding en rust, zowel voor de mensen die er lessen komen volgen als voor de lesgevers”, aldus Deraeve.

“Ik gaf al yogalessen bij mij thuis maar zocht nog een ruimte in Grembergen met een mooie zaal eraan. Dit kwam toen ik begon te zoeken juist vrij en is mijn ideale pand.”


Mayoki telt 5 lesgevers

Op dit ogenblik geven naast Lieve Deraeve ook nog 4 docenten een aantal vormen van yoga gericht naar specifieke doelgroepen. Naast yoga voor volwassenen heeft Mayoki ook sterk aandacht voor yoga voor kleine kinderen en jongeren in relatie tot de ouders. Zo kan men er onder meer cursussen volgen voor ouder- en baby-yoga en ouder- en kinderyoga. Verder organiseert men ook workshops voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs.

Dit al breed gamma zal in de komende periode nog uitgebreid worden. Men kan er verder sinds deze maand ook cursussen volgen van het Chinese Taijiquan en QiGong. Deze worden gegeven door Patrick Van Campenhout van het Vlaamse Wushu Instituut in Dendermonde.

Mayoki vind je aan het Grootzand 41 in Grembergen.